Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-08-06

Kapolcs - Bűvészetek (Művészetek) Völgye










Szentbékkálla után még elmentünk Kapolcsra is kicsit körülnézni, az utolsó előtti napja volt a fesztiválnak. Jó messze a falutól a hegyoldalban tudtunk csak parkolni. Ahhoz képest, hogy már fél 5 volt, csak egész napos parkolójegy volt. Elég érdekes.
Becaplattunk a faluba, dögmeleg volt, mindenhol embertömegek hömpölyögtek, alig lehetett menni. Először is Karesz evett egy jó kis halászlevet egy elég érdekes (mondhatnám úgyis, hogy kissé lepukkant) helyen:-) Na jó, a helynek azért megvolt a varázsa, legalább volt zene, egy szál gitárral.
Aztán kicsit körbenézelődtünk, de nem sokáig tehettük, mert sajnos vihar készülődött. Azért láttam egy-két érdekes dolgot, de tulajdonképpen mindenen csak végigtrappoltunk. Itt reggeltől kellene nézelődni, vagy több napra menni, s akkor az előadásokból is lehetne válogatni valamit.
Lehet, hogy tényleg bűvészet összehozni a kulturális dolgokra itt a pénzt, de hogy egyéb téren szabadrablás folyik, az biztos. Ha csak a sült halra gondolok, itt 10 deka 650 Ft volt, holott a Balatonnál még a legjobb helyen is max. 400 volt. Egy finom illatú kis bioszappan, amit általában karácsony tájékán szoktam venni, bioboltokban 200 Ft körül van, itt az icipici volt 400, a kicsit nagyobb 600. Igazán mindenhol csak nézelődők voltak, vásárló alig.

Jó későn értünk haza, de mindezért kárpótolt bennünket a naplemente panorámája, már a "saját" Kisalföldünkön, mindenféle hegy és magaslat nélkül.

2 megjegyzés:

Dora írta...

Évi, nem akarom itt védeni az árusokat, lehet, hogy tényleg nagyon drágák, de apukámék is voltak a szegedi hidi vásáron kint árulni. És hát az a vicc, hogy 40ezer forint per nap volt nekik az asztal bérleti dijja. Egyik nap sem vittek haza, még 40ezeret sem. Úgyhogy gondolom azért adják többért, mert horribilis az ára a helynek, és hát ahogy apukám is, csak reménykedik, hogy ezzel fellenditi az üzletet, aztán persze meg csak ráfizetés volt neki is. Pedig ő ráadásul nem is árulta drágán a dolgait.

Soleil írta...

Nem az árusokat akartam én bántani, hiszen volt annyi-annyi szép és jó dolog is. Nyilván a falu a legtöbbet akarja megkapni a helyekért, s biztos, hogy nagyon sok árus annyit sem árult ki, mint amennyi a helypénze volt. Csak az a szomorú, amikor ilyen helyeken valaki pl. silány anyagokból összedobott ruhákat rak ki (persze, tisztelet a kivételnek), s képes ráírni, hogy majd' 10ezer Ft. Ilyen vásárokra meg amúgysem a tömött pénztárcájú emberek mennek nézegetni szerintem.

Kész munkáim

Készülő munkáim