Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-08-23

Jön az ősz - kössünk!


Még csütörtökön megérkezett a csomagocskám a rendelt fonalakkal. Most már van végre harisnyakötőtűm is, itt az ideje, hogy megpróbálkozzak az állatkák, babák kötésével! Nem tudom, hogy fog sikerülni, de remélem, nem nagyon fogom elbénázni. Mintát már gyűjtöttem eleget, bár van, ami nem teljesen világos még számomra, de majd kötés közben talán megoldódnak a dilemmáim.

Kinéztem újabb fonalakat is, remélem, azok is megjönnek majd a jövő héten. Lassan már valami kötős-kézimunkás szekrényt kellene kinézni magamnak, s valahogyan elhelyezni a lakásban, mert kezd uaralkodóvá válni a káosz:-) Megkezdett hímzések még csak-csak egy helyen, de az anyagok, fonalak, megkezdett kötések - itt is, ott is felbukkannak egy-egy szekrényben. Nem beszélve a kötős-hímzős újságokról, jó lenne már szépen egyberakni, s akkor mindig tudnám, mi hol van. Láttam csodás kézimunkaszobákat(!) - főleg amerikai blogokban -, kézimunkasarkokat klasszul berendezve a magyar varróslányoknál is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szép dolgok :) Honnan rendelsz? Én is gondolkodom, hogy el kellene kezdenem újra kötögetni :)

Soleil írta...

Legtöbbször a Reatexből rendelek fonalféléket. Van elég sokféle, s talán a legjobb árakon. A postaköltség sem vág földhöz, mert ennyi pénzért még Győrbe sem jutnék el, nemhogy Pestre:-) Ráadásul a győri fonalboltban mindegyik fonal jóval drágább.

Kész munkáim

Készülő munkáim