Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-08-22

Boldogságfüzet(ek)


A héten Klaudia nyomán a boldogságfüzetemet is megvettem: -) Sőt, egyszerre mindjárt kettőt! Nem is tudom, melyikbe kezdjem majd irogatni az örömteli dolgokat. Remélem, lesz majd bele sok-sok írnivalóm:-)))
Tegnap este olvastam ezeket a sorokat Tamura könyvében (Te vagy a válasz!), megtetszett:
"Mindig azt tanácsolom a tanítványaimnak, hogy válogatás nélkül tanuljanak bármely embertársuktól. Másoktól tanulni különben is annyit tesz, mint ráébredni önnön belső igazságunkra. Barátaink nemritkán megtanítanak a szeretetre, s ellenségeinktől is van mit tanulnunk. Sőt míg a barátok gyakran hízelegnek hiúságunknak, az ellenségek éppen azokra a gyenge pontjainkra és önáltatásainkra mutatnak rá, amelyekkel nem szívesen nézünk szembe. A szeretet így elvezet az igazsághoz, az igazság pedig a szeretethez. A szeretet nem lehet teljes igazság nélkül, amiként az igazság sem szeretet nélkül. Mindkettőre szükségünk van ahhoz, hogy szabadnak tudhassuk magunkat."

Nincsenek megjegyzések:

Kész munkáim

Készülő munkáim