Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-07-04

Olvasmányaim 2.

Most olvasom:

Koontz, Dean R.: A szív sötét folyói
A magányos Spencer Grant betér egy bárba, ahol az egyik pincérnő jóvoltából végre beszélget egy jót. Másnap keresi a lányt, aki azonban nem jelenik meg munkahelyén. A lány háza is sötét, ám az ajtó nyitva. A lakás is üres. Csak a hálószoba falán éktelenkedik egy csótány kinagyított fotója. De nem ez a legmegrázóbb meglepetés. A férfi hirtelen egy kommandós akció kellős közepén találja magát, melyből - bár maga is gyakorlott harcos - csak nagy nehezen menekül meg. De ki ez a lány, akire ekkora erővel vadásznak? A férfi az életét kockáztatva, végül rátalál, s együtt veszik fel a harcot a névtelen és arctalan szervezettel, amely mindenható hatalomként akar az emberekre telepedni.
Ilyen sötét képet Koontz még soha nem festett Amerikáról. Igaz, a reményt sem adta fel. Egyelőre még...
Ezzel most elég lassan haladok. Mióta (egy hete) kitört a nyári szabadságom, azóta szinte kevesebbet olvastam, mint amíg még dolgozni jártam. Ez a fránya internetnek köszönhető persze:-) Kell nekem délelőtt idejönnöm a géphez?! Aztán sokszor ittragadok. Böngészés helyett már 3-4 könyvet is kiolvashattam volna.
Valahol a könyv harmadánál tartok - persze jó vaskos kötet megint, 735 oldal. Tetszik nagyon, bár tényleg elszomorító képet ad a világunkról. Azért remélem, a végére a reménysugár is megjelenik...

Nincsenek megjegyzések:

Kész munkáim

Készülő munkáim