Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-03-31

Vasárnap, Sopronkőhida, Fertőrákos









Vasárnap nagyon szép idő volt, gyönyörűen sütött a nap, igazi tavaszi idő lett! Újból útra keltünk, először is Sopronkőhidára mentünk. Ott kiautóztunk a határhoz, a Páneurópai Piknik színhelyére. Pár éve itt még földút volt, mire kiértünk, teljesen szürke lett a kocsi a portól. A határon őrbódé volt, s szinte senki nem volt arrafelé. Aztán most már aszfaltos út vezet ki, emlékműveket emeltek, fasort ültettek emlékül, erdei sétaút vezet körbe, ahol táblákon ismertetik az eseményeket. Most rengetegen voltak, magyarok is, osztrákok is. Többen is nordic walking-botokkal indultak kirándulni, kerékpárosok, gyalogos hátizsákosok. Nekünk még furcsa, hogy csak úgy át lehet menni a határon, a mai gyerekeknek meg már ez a természetes.


Aztán visszafelé Fertőrákosnál lementünk a Fertő-tóhoz. Olyan jó idő volt, hogy majdnem olyan sokan voltak, mint nyáron, amikor üzemel a strand. Volt egy csomó szörfös, meg olyan siklóernyős szörföző is. Jó szelük volt, csak úgy siklottak a vízen. Aztán végigmentünk a cölöpházikók mellett is a kikötőnél.


Jó sokat gyalogoltunk, ma volt is egy kis izomláz a lábamban. Éreztem is ma a suliban, mert mind a 6 órám fent volt az emeleten:-)
A képek persze megint fordított sorrendben vannak, mint ahogy azt terveztem:-) Elöl a Fertő-tó, utána a Piknik.

Nincsenek megjegyzések:

Kész munkáim

Készülő munkáim