Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-03-26

Szeleste






Húsvét vasárnap egész szép idő volt. Szakítottunk a hagyományokkal, és most nem hétfőn mentünk el kirándulni, hanem vasárnap. Ezt jól is tettük, mert csodás időnk volt. Csípős hideg, de nem volt szél, s voltak helyek, ahol még a napocska is kisütött ránk. Szóval isteni volt! Hétfőn bezzeg végig zuhogott az eső - azt már csak a szobából néztük.

Először Szelestére mentünk, van ott egy kis kastélyhotel, s körülötte egy gyönyörű arborétum. Nagyot sétáltunk a jó levegőn a gyönyörű fák, növények között. Még egy termálfürdő is van itt, ami most persze nem volt nyitva, de egyszer biztos visszajövünk majd, és megnézzük azt is. A hosszú séta után jót falatoztunk - tojás, sonka -, elvégre Húsvét volt:-)

Szerintem a park egy része telis-teli volt medvehagymával. Bár lehet, hogy nem ismertem fel rendesen, mert össze lehet téveszteni a gyöngyvirággal. De szerintem medvehagyma volt. Azt olvastam, hogy igen finom salátának, s nagyon jó tavaszi tisztítókúrákhoz is. Kár, hogy még senki sem evett ilyet az ismerőseim közül. Vagy mégis? Evett már valamelyikőtök?

Nincsenek megjegyzések:

Kész munkáim

Készülő munkáim