Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-03-31

Szombat, Hany






Hétvégén kettecskén voltunk itthon, megint útrakeltünk. Először elautóztunk a Hanyi csárdához, ott van egy szép kis tó. Gondoltuk, ott majd teszünk egy nagy sétát körülötte. Csalódnunk kellett, a tó teljesen körbekerítve, s az volt kiírva, hogy magánterület:-( Valamikor itt még rendezvények is voltak, most meg már a közelébe se lehet menni.

Így aztán tovább mentünk, Acsalag mellett az erdőben a Madárvártához. Itt van egy szép kiállítás a védett madarainkról, persze ilyenkor még zárva van. Érdekes faszobrok vannak viszont az épület előtti parkban. Gondolom, a csornai faszobrász alkotásai, a nevét sajnos nem tudom. Innen továbbjutva a Hanság-főcsatornán át hatalmas mezőkre érkeztünk, ahol a mi nevezetes szürkemarháink legelésztek. Nem is tudtam, hogy errefelé is vannak, eddig csak a sarródi tájvédelmi körzetben láttam ilyeneket.

Nincsenek megjegyzések:

Kész munkáim

Készülő munkáim