Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2009-08-19

Egy picit böjtörgök

Picit tele van ma a puttonyom..., most éppen a magyar egészségüggyel.

Ma volt az esedékes endokrinológiai kontrollom... (Már az a tény is érdekes, hogy tavaly még havonta kellett megjelenni, most meg már 5-havonta jutok újabb időponthoz!) Ha Karesz nem szól, meg sem találom az új helyét a rendelésnek. A fél kórház szét van verve, a rendelőt áthelyezték a 2. emeletre, egy szűk kis folyosóra. Röpke másfél óra várakozás után - természetesen időpontra(!) mentem, be is jutottam. Aztán itt ért az újabb meglepetés: megint megváltoztak a szabályok most hétfőtől! Miért is ne változnának megint??

Már hozzá kellene szoknom ezekhez a dolgokhoz... Először volt ingyenes inzulinom, aztán pénzes lett, merthogy még gyógyszereim is vannak mellé(!), aztán drágább lett, mert emelések is jöttek sorban. Most az újabb változás: mivel csak este inzulinozok, ezért nem jár támogatás, s nem kaphatok kedvezményesen a vércukorméréshez sem dolgokat... tesztcsík, tű... Ez már erősen a padlóhoz vágna a napi 16 gyógybogyóval együtt, mert azokat sem ingyen mérik...

S lett persze erre finom kis megoldás, csak viseljem is el:-( Lesz napi kétszeri szurkálódás, reggel is, este is:-( Így már jár a kedvezmény... hurrá!!! Életem legrémesebb pillanatai voltak eddig az esti inzulinpercek... most lesznek reggeliek is... Ááááhhh... Most nagyon nem örülök:-(

Most kicsit lenyugszom idegileg, aztán majd írok jobbakat is... Úgyis hanyagoltam megint a dolgokat, csak ígérgettem itt bejegyzéseket meg emaileket is. Felelőtlenül, mert aztán csak néztem ki a fejemből... De legalább hímezgettem valamennyit, majd mutatom végre azt is. Meg volt családi összejövetel is nálunk végre, arról is szeretnék majd írni még.

Most végzek egy kis gyógyhímzést, aztán, ha sikerül feljavítani a hangulatomat - most egyelőre a béka s....e alatt! -, akkor majd jövök.

7 megjegyzés:

Dorottya írta...

Tessék kimászni a béka alól.. nem egy jó kilátás....
Magyar egészségügy???? Nevetséges... ha tartós, állandó betegséged van akkor inkább minél hamarabb dobd fel a pacskert mert úgy a legkifizetődőbb az államnak... nehogy sokba kerüljél ám!!! :-((((
..én legalábbis ezt látom.
Naaaa, megint jóóól megvigasztaltalak! ;-D
remélem használ valamit a gyógyhímezgetés..... nekem is azt kellene, ahelyett, hogy itt bambulok a net előtt....

Dóra írta...

Ne dühöngj. Én benne dolgozom és még az sem könnyű:-DD

Kell a gyógyhímzés! És várom a képeket, nameg a jobb híreket!

dviki írta...

Meg tudlak érteni! Sajnos én is már sokszor megtapasztaltam és nem csak saját bőrön! :(
A hangulatjavító gyógyhímzés eredményét én is várom képek formájában!!! :)

jutka írta...

Hm! A dühöngés nem árt a cukrodnak? Hagyd.... annyi minden van, ami meg jó.
Most, hogy már tudom, mi is az a böjtörgés, nem is izgat annyira ;))
Várom az ígért beszámolókat és a képeket. Jó hímezgetést!

Dora írta...

Lássuk azt a gyógyhímzést! Remélem segitett a bosszúság elűzésére! :)

Soleil írta...

Azért lassan előbukkanok a béka alól... Volt pár rosszabb napom, ez az inzulinos változtatás teljesen fejre állított bennem dolgokat... De hagyjuk is, már jövök fel a fényre:-D Azért közben hímezgettem, csak írni nem volt kedvem. Mától már dolgozom, s az életkedvemmel a grafomániám is újból feltámad, remélem:-D Majd jövök!

Soleil írta...

S el ne felejtsem megköszönni a megjegyzéseket, Lányok! A gyógyhímzés mellé nagyon jól estek a gyógykommentek is:-D

Kész munkáim

Készülő munkáim