Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2009-01-19

Még mindig Sárkánytali:-D






Hosszú ám a mondanivalóm, hiszen a Sárkánytali is hosszú volt:-DDD

Aztán ebéd után jött a nap fénypontja, a mutogatás! Mindenki tudott megint újat mutatni! Többen is megmutatták a legelső hímzésüket - én csak a 25 éves kalocsai kezdeménnyel tudtam előállni, az igazi első - egy terítő anyósomnak - nincs lefotózva. Draconiss-Dóri persze ebben sem volt kispályás - elképesztő mennyiségű ádventi - karácsonyi zsákocskát csinált első hímzésként, s egy csomón még a minta is teljesen bonyolult volt:-DDD A képeken lehet látni, hogy micsoda irtózatos mennyiség! A többiek dolgait is próbáltam mindet fotózni, az enyémeket meg XDóri képein lehet látni.

Este aztán felmentünk a vendégszobába, s ott aztán már hímeztünk, kötöttünk is. Nagyon jó volt! A kezünk fürgén dolgozott, de a szánk is járt ám:-DDD Olyan jókat beszélgettünk, sztoriztunk, csak úgy repült az idő! Aztán Klaudia férje is feljött, s teljesen jól bekapcsolódott a beszélgetésbe, egész éjfélig ott volt velünk. Nagyon szimpi volt nekem is! 

Éjféltájt feküdtünk le, én reggel 6-kor ébredtem először. Nagyon jól aludtam, meg is lepődtem, mert itthon fél 1 körül fekszem le, s rendszeresen fél 4 körül ébredek fel, aztán már csak rövid szakaszokat alszom reggelig. Ott viszont végig aludtam 6-ig! Kb. 8-kor már mindenki ébren volt, s a lányok még a hímzésbe is belekezdtek:-D Kár, hogy nekem nagyon béna reggelente a jobb vállam, karom - már igazán elmúlhatna! Vasárnap reggel pizsamában az ágyban hímezgetni - nem rossz, miért is nem próbáltam ki én ezt még sose? Hiszen most már nyugodtan meg is tehetném néha:-D

Aztán Klaudiától még kaptunk bőségreggelit, s értem már jött is Karesz, de ez már egy másik bejegyzés lesz...

Nagyon jól éreztem magam megint a lányokkal, szuper jó volt!!! Olyan jó, hogy mindenféléről tudunk beszélgetni, jó megnézni egymás munkáit. Jó, hogy most már többen is érdeklődtök a kötés iránt is - talán legközelebb már tényleg zoknit fogunk együtt kötni?:-D Jó volt megnézni Klaudia patchwork-dolgait is - tőlem talán ez áll a legtávolabb, pedig nagyon tetszik, de csak távolról csodálom és álmélkodok:-D Olyan jó, ahogy egyre jobban megismerjük egymást, hasonlítunk is, meg különbözünk is. A legjobb, hogy nem érzem, hogy kirínék közületek, teljesen közétek valónak érzem magam, nem érzem köztetek még a koromat se, s ti sem éreztetitek velem - pedig Anita még akár a lányom is lehetne:-DDD Én is nagyon szeretlek benneteket, ahogy DDóri és HDóri is írta, s örülök, hogy vagytok! Igazán léleküdítő volt a veletek töltött idő, most bespájzoltam ám örömből:-D Jó volt veletek lenni, s már várom a márciust, amikor XDóri vár majd bennünket. Klaudia, még egyszer köszönöm, köszönjük a nálatok töltött órákat, mindent!

A képeket feltettem az albumomba itt. Az itt mutatott képekből egyet XDóritól lopiztam, csak hogy én is rajta legyek egyen:-D

7 megjegyzés:

Dora írta...

Évi, én gyereknek tudtam kötni. Unokatesóm, meg az anyukája olyan szép pulcsikat kötött, nekem is volt tőlük egy pillangós, és reméltem, hogy megtanitanak. De helyette csak egy sor sima, egy sor forditottat kellett kötnöm, hogy majd sál legyen belőle. Sose jutottm a végére, pedig szerintem minden évben böktem bele, mondvaán, hogy na majd idén karácsonyra jó lesz. Annyira emlékszem, hogy éveken át ott volt a fiókomban, elő, elővettem.
De asszem nálam mindig az a nyerő, hogy valami bonyolulttal kell kezdenem, és akkor tuti beleszeretek :-D
De igy már mindjárt más, hogy kezdem érezni, hogy végtelen a minták lehetősége, és hogy micsoda fonalak vannak, meg szépségek. Igy már mindjárt jó buli a kötés is :-D

És Évi, szerintem sem lógsz ki kicsit sem a sorból!

Névtelen írta...

Én köszönöm, hogy itt voltatok, nagyon kellett nekem is ez a kis vidámság ebben a szürke hideg télben:)

Anita írta...

Most már csak én nem írtam beszámolót, de ami késik nem múlik. :-)
Örülök, hogy megint találkoztunk és most tényleg nem kellett az órát nézni.

Dorottya írta...

Minden nap végig olvasom, mindenki beszámolóját + nézegetem a képeket..... Annyira jó! Valahogy jobb lesz a kedvem tőle... :D
Évi! Szerintem sem lógsz ki közülünk...... Miért is lógnál???? Te is fanatikus vagy!!!!! ;-DDDD

Dóra írta...

Én meg elolvastam és nem is írtam semmit. Mama nézte a képeket és mondta, hogy de jó, hogy korosztályokat köt össze a hobbink! Szerintem kicsit irigykedett. Én nagyon remélem, hogy a barátságunk sokáig kitart majd és egyszer röhögve az unokáinknak hímzünkmajd. Talán addigra én is fogok kötögetni!

Soleil írta...

Köszönöm, Lányok! HubbubDóri, láttam, már kész az egyik sál, s a pulcsival is haladsz. Csak így tovább!
DraconissDóri, én is sokszor olvasgatom a beszámolókat, jó visszagondolni a hétvégére!
XDóri, ti az unokáknak, én meg majd a dédunokámnak hímzek:-DDD
Klaudia, olvastam nálad, hogy már belenéztél a könyvekbe. Remélem, sikerült jókat választanom.
Anita, remélem, túl vagy a tegnapi délutánon, drukkoltunk ám neked!

Jucus írta...

Csemege szemeimnek látni, hogy más is hímez!:o) Komolyan! Ide is leírom: tuti jó kis hímzős tali lehetett!

Kész munkáim

Készülő munkáim