Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-09-04

Újra saját kenyér



Jó ideig kenyérsütővel sütöttem kenyeret, mindenféle magvas és teljes kiőrlésű, tönkölybúzás fajtát kipróbáltunk. Nagyon szerettük. Aztán kb. 1 éve elromlott valami a sütőmben, alul a lapát alatt kiesett a csavar, s többé nem működött a dolog. Egyszerűen kifolyt alul a víz, amikor elkezdtem betölteni a hozzávalókat.

Innen már a boldogságfüzetben is folytatódhat a dolog:-))) A múlt héten elővettem, mit lehetne vele kezdeni. Karesz próbálta javítgatni, jó hosszú ideig elpepecselt vele, aztán jött a szikra! Beletett az aljába 3 db pénzdarabot, s így be lehet rendesen feszíteni a keverőlapátot! Sose jutott volna eszembe:-) Azóta sorban sülnek a kenyérkék. Ráadásul anyósomtól múltkor nagyon szuper diabetikus kenyérlisztet kaptam, valami isteni kenyerek lettek belőle! Kár, hogy már fogytán van... Hm, mindjárt megyek is, bekészítek egy újabb sütést.

Nincsenek megjegyzések:

Kész munkáim

Készülő munkáim