Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-12-12

Azért még élek:-)

Itt az ideje, hogy újból valami életjelet adjak, s előbújjak a depiből. Kedd óta itthon dekkolok betegen:-( Már írtam egy párszor, hogy a suliban minden hétfőn-kedden majd megfagytam. Hétfőn 14 fok, kedden 16, szerdától értük el mindig a 18-at. Minden hetet végigdöglődtem, hétfő-kedden átfagytam, aztán hétvégéig felszívtam magam valahogy, közben hol itt, hol ott fájt. Közben azért egy jó hír: a múlt hétvégén a hőközpontosok találtak valami hibát, s most hétfőn már 18 fokkal kezdtünk:-) S persze én mikor dőltem ki?! Kedden reggel nem tudtam felállni! Már vagy 2 hete nem tudom rendesen hajlítani az ujjaimat, aztán nem mozdult a derekam, a nyakam, hátam... Erre keddre a bal térdembe ment bele ez az iszonyú fájdalom, s nem tudtam ráállni a lábamra. Hát ez sajnos már betegállomány, más megoldás nincs:-( Állítólag artritiszem van, ízületi gyulladás, ami vándorol bennem ide-oda. Hát igen, közben bejárta a bokáimat, könyököm, csuklóm...most a jobb térdemben van. A legrosszabb, hogy az ujjaimból meg a derekamból nem akar távozni, de bízom abban, hogy sikerül kiűzni. Na, betegségről ennyi bőven elég is...

Nézzük, miről is akartam még írni. Ahogy olvasgattam a blogokat, annyi minden eszembe jutott, amiről írtam volna, aztán meg szépen elmaradtam mindennel. Majd, majd... aztán többnyire nincs belőle semmi. Mindenről frissiben kéne írni, amikor még új az élmény. Ha az ember halogat, akkor minden fakul, halványodik, s elillannak a gondolatok. Pedig mostanában még rendesen fényképezgettem is, hogy majd mutogatok is, ezt is, azt is, aztán tessék... semmi se lett belőle. Le vagyok maradva mindennel. Még csak karácsonyváró hangulatom sincs sajnos, ez van. Hiába van ádventi időszak, látom, mindenki szépen feldíszítette a lakását is, nálam semmi. Na jó, a tavalyi ádventi kszorúra tettem új gyertyákat, meg kiraktuk az ablakokba a hétágú égőket, meg az ablakokra a lógókat, de ennyi... Inkább csak megszokásból. Nincs még szinte semmi ajándékunk, semmi tervem. Máskor ilyenkor már tervezni szoktam a karácsonyi napok menüjét, sütiket, most azt se. Nem is tudom, lesz nálunk idén Karácsony? Vagy csupa kapkodás lesz az egész?? Tele vagyok kétségekkel... Más is van így talán, hogy jó lenne este lefeküdni, s úgy felkelni reggel, hogy már túl vagyunk az egészen, vagy csak én vagyok ilyen béna?? Egyszerűen csak rettentő fáradt vagyok, elkeserít ez az új nyavalya.

Annyi sk. dolgot is szerettem volna készíteni ajándéknak, ezekből alig lesz valami. Majd jövőre? Hímezni most nem tudok, kötni még csak-csak.  De ez már egy másik bejegyzés témája lesz.

7 megjegyzés:

Dora írta...

Évi jobbulást neked! Ez szörnyű, hogy ilyen hidegek vannak nálatok a suliban :((((

A karácsonyi hangulatnak meg drukkolok, hogy megjöjjön. Nekem sem nagyon van, de ma végre legalább elkezdtem ajándékötleteket nézni. Valami legyen már legalább a tarsolyban.

Soleil írta...

Köszönöm, Dórikám:-) Ma már a javulás útjára léptem, sőt, tán a hangulatom is kezd megjönni!

Névtelen írta...

jobbulást! A karácsonyi készülődésnek meg állj neki, aztán majd közben megjön a hangulat :) Velem is így történt....muszájból kezdtem, most meg már azon gondolkodom, betegyem-e a karis CD-t :DDD

Dorottya írta...

Hááát, jó kis bejegyzés... akár én is írhattam volna... :-( max. az elejét lecserélném a béna kezemre...
Hangulat az nekem sincs.... aklimatizálódás képen Ágnes ma 2 karácsonyi CD-t játszott le egymás után, aztán begyúrta a mézeskalács tésztáját.... én még ehhez is béna vagyok.
Gyógyulj meg hamar és vigyázz magadra! A karácsonyi hangulat meg majdcsak megjön....

Dóra írta...

Jobbulást Évi! Karácsonyra jöjj teljesen rendbe, ez a lényeg!

Étrend tervezés nálam még fasorban sincs.
Jaj, mézeskalács! Na azt nekem is meg kéne csinálnom. Egyszerre jó, mert a fiúk ezerrel segítenek, de néha az olyan fárasztó tud lenni.
Karácsonyi hangulat? Remélem hozzánk is bekopogtat végre.

Delfike írta...

Jobbulást!
Sajnos hasonló cipőben járok én is.Hangulat,kedv az nuku,csak a hímzés megyeget egy kicsit döcögve-nyelősen.

Dora írta...

Évi, nézz be a blogomba! :)

Kész munkáim

Készülő munkáim