Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-10-24

Kipécéztek - 2.

Na végre van egy kis időm, hogy leírjam a válaszaimat. Közben örömmel láttam, hogy akiket én (is) kipécéztem, már többen írtak is magukról 7 dolgot. Jó ez a kis játék, annyi új dolgot lehet így megtudni mindenkiről!
Elgondolkodtam rajta én is tegnap óta, mit is írjak magamról. Először nehezen jöttek a gondolatok, aztán meg hirtelen annyi lett, hogy azt sem tudom, melyikkel kezdjem. Na lássuk:

1. Alapvetően introvertált, befelé forduló vagyok. Talán ezért is választottam a tanári hivatást, így a nap nagy részében kénytelen vagyok kifelé fordulni:-) Gyerekkoromban álmaim foglalkozása a tolmács volt, majd a pszichológus, de akkor mindkettő olyan elérhetetlennek tűnt. Most olyan gyerekeknek próbálom "tolmácsolni" a német nyelvet, akiknek zöme ennek mereven ellenszegül:-), s az eltelt majd' 3 évtized alatt sok-sok sérült lelkű gyerekemnek voltam "pszichológusa" (is).
2. Szomorú vagyok amiatt, hogy olyan messze vagyunk a családunktól. Amióta lányaink kirepültek, a legközelebbi rokon is 110 km-re van tőlünk, a gyerekeink meg 160-ra innen. Nincs mese, előbb-utóbb közelebb kell költöznünk. Legszívesebben egy kis házikót szeretnék, közel mindenkihez, egy olyan helyen, ahol nyugodtan lehet biciklizni, sokat úszni, erdőben gyalogolni.
3. Szeretek olvasni, imádom a papír mindenféle formáját. Karesz szerint már beteges, hogy mennyire féltek könyveket, újságokat, papírokat. Amikor új füzetet kezdek, szinte ünnepi érzés fog el, s fizikai fájdalomként élem meg, ha valaki egy új, tiszta papírlapot meggyűr vagy tépkedve lapoz egy folyóiratot.
4. Mindig érdekelt az ezotéria, s mindenféle dolgok, amelyek számunkra (még) megmagyarázhatatlanok. Nem vagyok vallásos, de hiszem, hogy van célja annak, hogy itt vagyunk a földön, s mindennek megvan a maga ideje.
5. Tipikus bika vagyok, nagyon makacs. Sokáig türelmes vagyok, de ha kihoznak a sodromból, akkor öklelek. Régen sokat rágódtam apró-cseprő dolgokon, sérelmeken, ma már tudatosan túllépek bosszantó dolgokon, s igyekszem a szépet meglátni mindenben. Én is azt vallom, hogy ha rámosolyogsz a világra, a világ is visszamosolyog rád. S ez beválik, sokszor tapasztaltam! Örülök annak, hogy az iskolában még mindig tudom szeretni az úgynevezett rossz gyerekeket is.
6. Szeretem az állatokat. Ha lenne rá lehetőség, sok-sok állatot bevállalnék itthon, így csak az egy-két (néha több) macsival élünk együtt. Érdekes, hogy velem minden macskám beszél, s ezt értsétek szó szerint:-)))
7. Nagy hibám, hogy egyszerre mindig sok dolgot akarok csinálni, s így sokszor nem érek valaminek a végére. Egyszerre 4-5 könyvet olvasok, több mindent hímzek, kötök úgy, hogy az előzőket még nem fejeztem be. Valahogy úgy érzem, mintha lemaradnék valamiről, ha csak úgy simán tévéznék vagy zenét hallgatnék. Valamit közben mindig csinálok még. Jó lenne, ha befejezném pl. a kötéseimet rendesen. Egy-két nap alatt megkötök valamit, aztán elteszem a szekrénybe, s képtelen vagyok összevarrni készre. Aztán egyszercsak nekidurálom magam, s 2-3 óra alatt elkészül. De akkor minek várok vele sokszor hónapokat?
+ Még egy dolog magamról, mert ezt nem hagyhatom ki: már egy éve a legnagyobb vágyam az, hogy a betegségeimből, gyógyszereimből próbáljak valamit lefaragni. Jó lenne elhagyni az inzulint, s a "halálos négyesemet" legalább lejjebb csökkenteni, ha megszüntetni nem is tudom teljesen. Úgy érzem, most már több mint egy éve elindultam egy jó úton. Biztos vagyok abban, hogy napról napra jobb lesz. S mivel a blogom alapvetően hímzős blognak indult, azt is megemlítem, hogy a javulásomat sokban segítettétek ti is, többi blogoló társak, régi s mostani fórumosok, kedves hímzőtársaim:-)

3 megjegyzés:

pjutko írta...

Örülök, hogy kicsit jobban megismerhettelek! Érdekes: én is szerettem volna tolmács, majd idegenvezető, majd pedig német tanár lenni (sajna nem jött össze). Egy német és egy angol középfokot azért megszereztem!:o)
Azzal a kötés meg kézimunka összeállításával én is így vagyok!:o)

Hencsi - bneheni írta...

Szia Évi!

Egy kis játékra invitállak az új blogomon:

http://bnehencsi.blogspot.com/2008/11/jtk-gyerekkori-emlkem.html

Anita írta...

Jó volt olvasni téged, de mivel én csak úgy falom az információt, várok tőled egy gyerekkori emléket is. :-)
Rárérsz vele...

Kész munkáim

Készülő munkáim