Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2007-09-03

Egy kis mutogatás







Ma elkészültem Timi kendőjével. Kicsit megszenvedtem én is a takácsvásznat, de azért elboldogultam vele:-) Azért a Hubertre százszor jobb hímezni. Még két RR-kendő jön hozzám, s kész lesz. Ha még valaha beszállok egy RR-be, akkor csak olyanba, ahol mindig mást kell hímezni. De azt hiszem, egyelőre maradok a SAL-oknál.
Ma lefényképeztem a Pink Rose-omat is, azért valamennyit haladgattam vele. Párszor beleböktem a Casa Mia naptárba is. Érdekes, ezt a francia naptárat megtaláltam német változatban is, s ott a márciusi kép az áprilisi. Végül is az április a szeszélyes hónap.
Közben kötöttem is egy kicsit. Még júliusban a Balatonon kezdtem el Briginek egy nyári pamutpulcsit, ez a háta. Most már megvan a fél eleje is. Egész kis rövid ujja lesz majd. Persze Évi sálját még mindig nem fejeztem be, pedig már csak 1-2 centi kell hozzá. Ez a baj velem, én mindig valami újba kezdek, aztán a régiek itt tornyosulnak befejezetlenül:-) Most már lassan számba is kell vennem, miket kezdtem el kötni, hímezni.
Sajnos, mától elég kevés időm lesz ilyesmire, ma beindultunk a suliban. Gyermekeim teljes létszámban megvannak, mind a 32-en. 12-esek, év végén elballagnak:-(
S itt vannak a cicáim, ma még napoztak egyet az utolsó szép napon. Holnaptól állítólag kemény hideg jön. Most 3 hetesek, ma másztak ki először a dobozukból:-)

4 megjegyzés:

Timici írta...

Évi, köszönöm, hogy feltetted a kendőm, olyan jó volt látni, széééép nagyon. Sajnálom, hogy nehezen boldogultál a takácsvászonnal, ha egyszer valaha még RRbe kezdtek legközelebb nem ilyen anyagot választok ígérem;) Szép a többi munkád is, cicókák édesek nagyon. Sulihoz kalappal!

Christine írta...

Nagyon aranyosak a cicusok!!!
Tetszik a kendő is, én valószínűleg egyedül fogok RR-ezni ezzel a mintával, bár azt már nem RR-nek nevezik:) A CasaMia naptár meg már másnál is megfogott, szóval elismerésem, nagyon szépek a munkáid!!
A gyerkőcökhöz pedig kitartást!

Szihaj írta...

Nagyon szépek a munkáid, de legjobban a cicák fogtak meg. Édesek!!!

Soleil írta...

Lányok, köszönöm szépen nektek a dicséretet. Hízik ám a májam rendesen:-))
Timi, látod, azért mindannyian túléltük a takácsvásznat:-) Én a két db francia csomómmal kínlódgattam, mindig átbújt a szálak között. Kicsit csúnyus is lett, de talán nem olyan feltűnő.
Cicuskáink most kezdenek totyogni a doboz körül. Kár, hogy most olyan rossz idő lett. Azért remélem, fázni nem fognak, 6-an jól össze tudnak bújni:-)

Kész munkáim

Készülő munkáim