Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2010-08-06

A lila-fehér uruguay-i csipkefonal







Már megmuattam Dóri csipkés Baktusát, most mutatom az első kendőt, ami ugyanebből a fonalból készült. Ez egy Fecskefarok (Swallowtail) kendő. Jó régen befejeztem már, még a Csipkekötő fórumos lányokkal, Annamariékkal kötöttem együtt, de még mindig nem blokkoltam. Most már ideje lesz, még egy-két hét, s jön majd az ősz. A nuppokat nem szerettem olyan nagyon:-) Bár azóta már kötöttem még egy ilyen kendőt, s akkor sokkal gyorsabban haladtam a bogyókkal.

Itt is köszönöm Annamarinak a magyar fordítást, sok minden megvilágosodott az agyamban az ő segítségével. Már vagy egy éve nézegettem ezt a mintát angolul, s mindig halogattam, hogy belebökjem a tűmet. Annamariék megadták a kezdő lökést:-D

5 megjegyzés:

Jutka írta...

Évi ez igazán gyönyörű!
A színe a mintája és még nincs blokkolva?

Soleil írta...

Jutka, köszönöm! Látod, ez az évem már csak ilyen... kötök, kötögetek, de nem fejezek be szinte semmit. 4 kész kendő is várja a blokkolást:-D

Ilona írta...

Nagyon szép lett. Én is bajban vagyok a blokkolással, nagyon nem szeretem. Valamit ki kéne találni erre, mert ugye ez lenne az i-re a pont.

Soleil írta...

Ilonamamzi, köszönöm! Csak az a baj, hogy én nemcsak blokkolni, de összevarrni sem szeretek:-D

Macus írta...

Gyönyörű a kendőd!

Kész munkáim

Készülő munkáim