Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2010-08-12

Keresztszemes Kiállítás 2010. - Campona








Ígértem, hogy még írok a kiállításról néhány szót. Egész idáig a képeket rendezgettem, alakítgattam, hogy majd tudjam mutatni nektek is. A blogírásban ez a legmunkásabb dolog, a fotókkal való foglalatoskodás. Észre sem veszed, s órák repülnek el közben. Csoda, hogy én mindig fáziskésésbe kerülök?:-DDD

Visszatérve a kiállításra... 4 éve vágyakoztam, hogy végre én is lássak egy ilyet. A 2006-os évem (a betegségeskedésemen kívül) azzal telt, hogy állandóan mintákat és fázisfotókat nézegettem a neten:-) Az orosz hímzők olyan részletes fotókat tettek fel mindig, hogy csak ámultam és bámultam! Ez volt a hörcsögösködés éve, amikor az ember még mindent begyűjtött, ami xszem volt:-D Ez az év, meg persze a következő... meg a következő:-D De azért már enyhült a láz:-)

Akkoriban csak mások fotóin tudtam követni a kiállításokat, s most végre én is saját szememmel megcsodálhattam a műveket. Nagyon szépeket láttam, s most már tudok tervezőket, címeket kapcsolni sok-sok képhez. Mennyi-mennyi információ gyűlt össze az agyamban a 4 év alatt, mióta először léptem be a hímzős fórumokba:-) S közben jött a sok felismerés: én ezt is szerettem volna már, meg ezt is, ezt is... Mintha nem lenne itthon 30 elkezdett hímzés (s akkor a kötésekről meg néma csönd legyen)!

Közben az is kiderült, hogy Brigi is képes volt végignézni a műveket, pedig nincs oda a hímzésekért:-) S még tetszett is neki sok minden: a tündérek, Monge manói, a szamuráj... Karesznak legjobban a grafika vászonra vitele tetszett, a lányfej. Nekem a kedvencem a sok-sok egyéb között egy pici kis mediterrán képecske, tengerpart, levendulák - először észre sem vettem a sok régi kedvenc között.

S nagyon jó volt Dórival délután újból végignézegetni:-) Még ma is fülig ér a szám, mondhatnám azt is, hogy most boldog vagyok:-D

A kiállítás képeit itt megnézhetitek.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!
Örülök, hogy ekkora tetszést aratott a "rajzom". :)
Az egyik legnagyobb dicséret pont az volt, mikor a paksi kiállításon valaki megjegyezte: "Az oké, hogy szép ez a kép, de nem értem, mit keres egy tusrajz a hímzett képek között!" :)) Fájó szívvel viszem vissza a tulajdonosának, legszívesebben megtartanám. De tudom, hogy jó helyen lesz, nagyon megbecsüli!

Nekem is nagy élményt volt ennyi monitorról már rég ismert hímzett képet végre életben is látni. :)

Üdv,
Dóri

Soleil írta...

Szia Kiskalács, hiszen én téged ismerlek:-DDD Most már össze tudlak kapcsolni az igazi neveddel is. Ha jól emlékszem, több képed is volt kiállítva. Gratulálok a "tusrajzhoz", nekem is nagyon tetszik!

Irenka írta...

Nagyon jó lehetett ezt a sok szépséget élőben látni! A lányfejes kép csúcsszuper!!!

Unknown írta...

Örvendek! :))
Igen, 5 db. A Manga, a Leonardo, a Baba tappancsok, a kék szemű arab nő, meg a szépia babaköszöntő. :)
Köszi a gratulációt. Talán jövőre majd én gratulálok neked. ;)

Dora írta...

Épp ezt akartam írni, hogy ez a rajz meghímezve nekem is nagyon bejön! Nagyon tetszik!
De a többi kép is szép nagyon!

Kész munkáim

Készülő munkáim