Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2009-05-04

Ganna és Döbrönte





Már évek óta nem múlt el úgy Húsvét hétfő, hogy ne kiránduljunk valahova. Hát idén nem jött össze:-( Karesz egyedül ment el Visegrádra meglátogatni anyósomat a szanatóriumban. Vitt magával főtt sonkát, tojást, sütikét, s hazafelé Nyergesújfalun helyettem is megkóstolta anyu sütijeit. Én meg itthon vártam, mikor ér végre haza...

Aztán a szünet utolsó napján, kedden gondoltunk egyet, s mégiscsak elindultunk valamerre. Mivel még nem voltam túl remekül, rövidre és könnyűre szabtuk a kiruccanást:-D Mivel idén úgyis lemaradtam az iskolai kirándulásról, Karesz elvitt oda, ahol a suli járt. Felpakoltuk a maradék sonkát, főtt tojást, s elautóztunk Gannára és Döbröntére. Gannán sétáltunk kicsit a Mauzóleum körül, s aztán átmentünk Döbröntére, ahol egy kedves kis patak mellett üldögéltünk a természetben. Nagyon jól éreztük magunkat! Aztán mivel még dögrováson voltam, nem másztunk fel a várromhoz, hanem kerülő úton felmentünk kocsival egészen föléje, s így csak le kellett sétálnom a romhoz:-DDD Szép hely az a Döbrönte, mindenfelé vendégházak vannak, sok kis hétvégi vityilló kint a zöldben.

Több kép itt.

3 megjegyzés:

Dora írta...

Ez tenyleg szep hely! Mar varom, hogy a fiuk olyan nagyok legyenek, hogy lehessen veluk is kirandulni. Addig nezegetem a kepeket :)

Anita írta...

Szép helyen jártatok, felvettük mi is uticél-listára. :-)

Christine írta...

Soha nem hallottam még erről a két helyről, de ígéretesen néz ki:)

Kész munkáim

Készülő munkáim