Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2009-03-10

Kötések






Azért kötögettem is, bár az ujjaimmal még mindig alig bírok. Néha nagyon nehéz tartani velük a kötést. Két hete nekiláttam, és végre rendet raktam a fonalaim között. Hogy mik nem kerültek elő...?! A lakás minden részéből jöttek elő mindenféle régi és új fonalak, össze nem varrt pulcsik, elfeledett UFO-k:-DDD Most aztán rendbe vágtam mindet... Van, ami lebontásra ítéltetett, a többi előkészítve összevarrásra, s már alakulnak az új tervek is a fejemben. Nagyon izgatnak Ercsuék kendői, a tolnai fonalak..., bár most fonalstop van egy darabig, azt hiszem. De majd egyszer:-D Végre előkerült az összes kötő- és horgolótűm is, most mind együtt vannak. Jó lenne valami okos tárolót kitalálni a körkötőtűknek! Kötős lányok, kinek van valami jó ötlete?

Amit most mutatok: a sötétzöld pulcsi, aztán a Lidlből való nagy gombócból is elkezdtem egyet. Pár napja elkezdtem még egy Kiri kendőt anyunak, félgyapjú fonalból, 2 szállal, 7-es tűvel. Jó vastag, meleget akartam, hogy jól bele tudjon burkolózni majd tévézés, olvasás közben. Jó nehéz már kötni a 80 centis tűn... Remélem, Gabella ötlete bejön majd, s végre itthon is hozzájutunk majd hosszabb körkötőtűkhöz is!

4 megjegyzés:

nöné írta...

Látom, Te sem aprózod el a munkát, többféle kötés, hímzés, s mindez egyszerre!
Bízzunk benne és szorítsunk, hogy Gabellának összejöjjön, amit elképzelt, és járjon jól Ő is, és persze Mi is.

Delfike írta...

Szépek lesznek a kötések is.Én még mindig nem fejeztem be a ponchót amit másfél éve kezdtem,pont azért mert egyre nehezebb tartani.Hímezni sokkal könnyebb a tengerest.:))

Suzi írta...

Csak ámulok, milyen szépeket kötsz, annyira kedvem lenne nekem is,de a sálammal is csak a negyedéig jutottam, időm meg nagyon kevés.

Soleil írta...

Köszönöm szépen, Lányok:-D
Zsuzsi, majd lesz időd, ha nőnek a gyerekek:-D Ma éppen a kendődet hímeztem, talán holnap már kész is lesz!

Kész munkáim

Készülő munkáim