Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-11-23

Sárkánytali - bővebb beszámoló

Hát utolsóként megjöttem én is a tegnapi nap szöveges beszámolójával - de most legalább nem egy hét múlva írok róla:-DDD Ma jól ellazsáltam a napot, mindenkinél elolvasgattam a bejegyzéseket, megnézegettem, sőt ellopkodtam:-) a képeket. Most megpróbálom összeszedni a gondolataimat...

Mi Karesszal már pénteken elindultunk Pestre, merthogy lakásokat nézegettünk. Hát erről ennyit, láttunk ilyet is, olyat is... A nap legnagyobb értéke számomra, hogy egy délutánon át együtt lehettem mindkét lányommal, s erre már olyan régóta nem adódott alkalom! Nagyon örültem neki, még akkor is, ha az idő nagy részében esőben caplattunk a városban:-)

Másnap Brigitől indultunk, irány Dunakeszi! Ahhoz képest, hogy a sok új utcában alig voltak kiírva az utcanevek, elsőre odataláltunk Hubbub-Dóriékhoz! Igaz, nem arrafelé, ahogy ő mailben írta, hanem egy göröngyös, földes kis utca felől, ami a lelkünket is kirázta:-) Karesz már vissza akart fordulni, de aztán egy házon mégiscsak volt utcanév is, így hamarosan meg is érkeztünk Hubbubék vadiúj házához. Akrucip-Anita már ott volt, de a többiek még sehol.

Mivel Claudius-Klaudia vonatának 9-kor kellett beérni, s XDóri ment érte kocsival, már nekik is rég itt kellett volna lenniük. Telefonozás után kiderült, hogy majd busszal jönnek, de lekésték, ami jött volna. Anita segítségével aztán végül is befutottak ők is, addig mi Dórival egy jót beszélgettünk - miközben ő előkészítette a fincsi kaját.

Jót nevettünk, amikor megjöttek Klaudiáék:-) Kérdeztük, miért nem kocsival jöttetek? Válasz: Mert esik a hó! Közben meg ragyogó napsütés volt Dunakeszin:-D Persze kiderült, hogy Klaudia reggel hóviharban indult Sopronból, így aztán Dóri sem indult neki kocsival, merthogy jön a hó. Persze aztán később jött is:-)

Aztán megjött Draconiss-Dóri is, vállig gipszben, de ehhez képest nagyon fitten - a kezében egy mázsányi üdítővel:-) 

Aztán, ahogy múltkor: beszéltünk, beszéltünk, beszéltünk... Még mindig volt mondanivalónk, sőt, én úgy érzem, egyre több van:-D Nagyon sok mindenről gondolkodunk hasonlóan, érdekes, hogy nem érzem úgy, hogy én kirívok a lányok közül, pedig korban egészen máshol járok már, mint a többiek, de valahogy köztük nem érzem ezt, és ez olyan jó! S ahogy múltkor Anita is írta, annyi, de annyi mindenről lehetett volna még beszélgetni, biztos mindenkiben maradtak el nem mondott gondolatok. De majd legközelebb:-)

Közben a fini ebéd is elkészült, ettünk, sütiztünk. Aztán elkezdtük a mutogatást sorban... Ezeket már lehet látni a képeken, mindenki hozott valami új dolgot, amit csinál. Megcsodáltuk Anita nagyterítőjét a tulipánokkal, ami egyszer biztos el fog készülni, Klaudia karácsonyi terítőjét a 3-szálas hímzéssel, ami macerás, de nagyon szép lesz. XDórinál a babafalvédőt emelném ki, én biztos nem tudnám ilyen szépen összevarrni. Aztán felmentünk az emeletre, hogy ott megnézzük HDóri munkáit, mert Karesz már telefonált, mindjárt jön, mert már Pesten is hóvihar van, indulnunk kell gyorsan haza. Fent csak meregettük a szemünket, mert mindenhol Dóri munkái vannak, van, ami már a falon, van, ami még itt-ott várja, hogy a helyére kerüljön. (Köztük felfedeztem a holdas képecskét is, amit még Kata hímzett Botondnak.) S ott voltak a gyöngyös nőcik is, még keret nélkül, hát csodásak! Aztán lent elővette a többi dolgait is, a képeken látni, hogy beterítették az egész szőnyeget:-D S még nem is volt ott minden, mert nekem közben el is kellett sajnos jönnöm:-( Aztán láttam a képeken, hogy még mindig kerültek elő dolgok, pl. a Miki-csizmák. S azt hiszem, még nem is láttunk most mindent... S Hubbub-Dóri, te szeretnél többet hímezni:-DDD Hiszen úgy hímzel, mint a villám!

Szintén a képeken láttam, amiket DDóri hozott. Hát Dorottya, ahhoz képest, hogy mióta kínlódsz a kezeddel, megleptél bennünket újból, hogy mennyi mindent csináltál megint! Nem csodálkoznék, ha most is éppen hímezgetnél otthon, fittyet hányva a gipszedre:-D

Kár, hogy megint olyan gyorsan elszállt az idő! Sajnáltam, hogy Klaudia nem jött el velünk Győrig vagy Csornáig, de örülök, hogy nem volt gond este a vonattal. Mire hazaértünk, itt minden fehér volt. Állítólag nagy hóvihar volt erre, de mára már nyoma sincs a hónak. A ragyogó napsütés ma teljesen eltüntette.

Mit hagytam még ki? Örülök, hogy nem jöttem üres kézzel - most sütit nem tudtam sütni, mindenkinek hoztam valami ajándékot. Az eddigi házigazdáinknak tűpárnát hímeztem, az előbbi képen lehet ezeket látni. Klaudia is nagyon szép kis bannert hímzett Hubbubnak, nagyon tetszik. A MUK-jaimból hoztam el most néhányat, melyik hogy áll - sajnos, még maradtak itthon is. Úgy látszik, Hubbubtól kölcsön kell kérnem az egyik turbótűjét. Akkor végre befejeznék én is valamit mostanában:-) Igaz, a kötéssel most haladok valahogy.

S el ne felejtsem: megnézegettük Anita ausztrál újságját, nagyon szépek voltak benne! S aztán a csajok szuper jó könyveket is hoztak, most teljes dilemmában vagyok, mit is kezdjek olvasni, mert jó ötleteket kaptam. S Klaudia elhozta a csipkekendős könyvét!!! Hú meg ha... hát valami gyönyörűek! Köszönöm, Klau! Ma ezért órákon át csipkekendőmintákat nézegettem:-D Pedig én most egészen más dolgokat kötök... Állj, semmi kötő-MUK!

Még egy dolog: jó sárkány módjára nem hagyhatom ki, Lányok:-D Nagyon jó érzés volt ennyi, de ennyi ilyen "kövér" lánnyal együtt tölteni a napot, akik rajtam kívül mindannyian erős fogyókúrára szorulnak, ezt mindenki jól láthatja a képeken is:-DDD Na épp hogy "csak" kétszer vagyok akkora, mint ti:-DDD De viccen kívül, szerintem már a fogyókúra is látszik rajtatok, úgyhogy túlzásba ne vigyétek azért:-)

Szóval összefoglalva, nagyszerűen éreztem magam veletek, s én is nagyon várom a folytatást! Klaudia, akkor most csak 50 km-t kell majd megtennem? 

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Háát, ha rajtam múlik, akkor igen :) Lehetőleg még január legelején, mert a december hagyjuk ki, az azért mindenkinek elfoglalat családilag, de lehetne január elején, hogy mégse kelljen 2 hónapot várni a következőre :)))

Soleil írta...

Szerintem a január eleje még nem túl jó. Ilyenkor még vannak családi dolgok is, van, ahova az ember nem jut el mindjárt karácsony táján, s akkor január elején megy. Legalábbis nálunk így szokott lenni, most még nem is beszéltünk a karácsonyi jövés-menésről. Nekem jobb lenne a január közepe tája, de majd a lányok úgyis mondják, kinek mi lesz jó. Én most könnyen alkalmazkodom majd, hiszen csak a szomszédba kell elugornom hozzád:-D Örülök, hogy tetszik a CD!

Anita írta...

Nekem a január eleje szimpatikusabb lenne, nekem ugyanis a vége fog eléggé besűrűsödni... január 24-28-is síelni megyünk, aztán meg elég nagy valószínűséggel Portugáliába kell mennem konferenciára február 3-6 között. Rá egy hétre pedig jön a születésnapom. :-)))
Bár a karácsony nálunk is országjárással telik, de még nem tudni, hogy az idén hogyan lesz, mert a szüleim lelépnek 27-én egy hétre szintén síelni. Kíváncsi vagyok, a többiek mit mondanak...

Dóra írta...

Na majd még megbeszéljük! Nekem csak egy februári hosszúhétvége lesz kilőve... Szívesen megyek Sopronba is, de ha Budapestet szavazzuk, akkor akár nálunk is lehet valami...

Kriszti írta...

Idetaláltam a Te blogodra is. Sajnálom, hogy nem egyirányba vagyunk Dóráéktól 120 km-re. Megnéztem a talis képeket. Nagyon szép munkáitok vannak.
Lehet, jövök majd hozzád kötős tanácsokért. Pár napja előkerült a kötőtűm, megprobáltam felidézni a sima és fordított szemekkel kapcsolatos emlékeim. A vágyam egy csipkekendő, de addig még azt hiszem kell egy kis gyakorlás.

Soleil írta...

Szia Kriszti, örülök, hogy idetaláltál:-) Csak gyere minél többször hozzám is! Ha bármi gondod van kötéssel kapcsolatban, szívesen segítek, ha tudok.

Dorottya írta...

Nekem még nincs semmi betervezve januárra......
Évi, nem is vagy 2x akkora... vagy Te más képeket nézegettél??? Dóra átkeresztelt hógolyónak... :-))) Most pont hozzám illő idő van!
.... és nemisigaaaz, hogy hímzek.... jó vagyok! Tényleg nem hímeztem (a próbálkozáson kívül) semmit. :-( Hiányzik...nagyon várom már, hogy levegyék ezt a kalodát a karomról.

Kész munkáim

Készülő munkáim