Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-11-20

Sál és pulcsitervek





Készen lettem a bordó melírozott szőrös sállal, ami nekem lesz. Még a kilógó fonalakat kell eldolgoznom, aztán vehetem is fel, ha egyszer jön a hideg:-) Közben a napokban sokat olvasgattam a blogokat - a betegágyban ezt kiválóan lehet:-), s érdekes, nem is tudtam, hogy ilyen nagy divat ez a szőrös sál! Mindenfelé ilyeneket kötnek, oroszok, lengyelek, németek, angolok... Én meg csak megláttam múltkor azt az akciós kék fonalat, s gondoltam, jó lesz majd sálnak. Még paráztam is, vajon Briginek tetszik-e majd:-) De bejött, s még divatos is:-)

Elkezdtem egy mellényt is sötétlilából, aminek az elejébe majd teszek pár csíkot a sál anyagából. Csináltam mintakötést, azon egész jól nézett ki, remélem, készen is fog majd tetszeni. Már majdnem kész a háta. Majd később mutatom, ha már az eleje jön.

Közben meg elkezdtem Briginek is egy pulcsit a türkiz fonalból, de nem vagyok tőle elragadtatva. Vagy a minta túl szoros, vagy a fonal túl vastag, nem tudom. Bár a mintában jóval vastagabb fonalból írják. Valahogy olyan kemény lett az alsó passzérész, ha lerakom, szinte megáll, mint egy csizma:-) Ebből bontás lesz, aztán valami másik minta. Mutatom, hogy melyik lenne a kiszemelt pulóver, meg az elkezdett rész. A sötétzöld pulóvert akartam megkötni. S itt egy másik, ami tervben van, a sárga, amit zöld pamutfonalból kötnék. De majd csak szép sorjában:-)

3 megjegyzés:

Christine írta...

Jobbulást neked!! Én tegnap kaptam el a náthát, szóval a neheze még hátravan :S Nagyon szép ez a sárga pulcsi, olyan jó nyárias... És a hímzéseiddel is szépen haladsz. Nem úgy, mint én:)

Delfike írta...

Nagyon jók lesznek ezek a pulcsik.
Jobbulást!

Soleil írta...

Köszönöm, lányok!

Kész munkáim

Készülő munkáim