Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2008-04-06

Pénteki jelentésem
A kis topikunkon pénteken szoktuk jelenteni, hogy egy hét alatt ki mennyit haladt a hímzéseivel. Hát ez sajnos egyre nehezebben sikerül, mióta az nlc új arculatba öltözött:-( Az ember nekidurálja magát, megírja a gyönyörűen összeszedett gondolatait, csatolja a kellően kicsire átméretezett képeit, aztán kész. Illetve... ilyenkor több dolog is történhet: jó esetben sikerül, s a fórumban megjelenik a bejegyzés képekkel együtt. Na nekem mostanában ez alig ment. Volt olyan, hogy megjelent a szövegem, egyszerűen képek nélkül. Vagy kiírta, hogy túl nagy a kép, tömörítsem 500 kilósra - ezt kb. 20 kilós képeknél is kiírta már. Ekkor persze elszállt a szövegem is, minden. De a legszebb az, amikor rányomsz a gombra, hogy mehet - elkezd dolgozni valamit a gép, hosszasan csinál valamit, látszólag kész a hozzászólásod. De csak látszólag, mert amikor megnézed a topikot, sehol sem találod. Szőrén-szálán eltűnt:-( Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor másodszor is neki kell kezdenem ugyanannak a szövegnek, már nem megy olyan lelkesen, mint az első, s ha többedszer, akkor az ember már inkább dühös lesz.

Úgyhogy az e heti jelentésem most nem is kerül be a topikba, inkább csak ide teszem fel a képeket, hogy mivel hogy állok. A topikunkban már csak a jövő héten próbálkozom újból.

Kicsit foltozgattam a Pink Rose arcát, ide 2 szem, oda 3 - ezt hamar meguntam megint:-) Gondoltam, meghímzem azt, amiért Pink Rose a neve - a lány a kezében egy pink rózsát tart, meg a ruháján is van egy-kettő. Most kellett rájönnöm, hogy a képhez szükséges 50 színből nekem egyetlen egy hiányzik:-) A pink rózsa színe! S ráadásul alig pár x kell ebből a színből. De nem baj, van ennek a hiánynak egy előnye is, így legalább megrendelem a még hiányzó Venus színeket is:-)

A gésát is bökögettem esténként. Ez olyan jó haladós! Olyan összefüggő részen vannak a színek, hogy egy-egy színnel akár órákig lehet hímezgetni. A feketével meg akár napokon keresztül is, csak az már kicsit unalmas lenne:-) Így ha pihenni akarok, akkor a gésát veszem elő.

Közben mutatom a Casa Miát is, hát abba csak egy este böködtem pár x-et, nagyon el van hanyagolva szegény.

2 megjegyzés:

paradipe írta...

Szia!

Nagyon szépen haladsz a képeiddel!
Hogy tudsz egyszerre ennyit csinálni? Plussz még kötni is?
Irigyellek. Én alig bírok az egyetlen készülő képemmel.

Most láttam csak, hogy tettél fel képeket a Ság Hegyről. Annyira megörültem neki, mert én celldömölki vagyok (már nem ott lakom) és nekem mindig az otthon jut eszembe róla. :)
Úgyhogy szereztél nekem egy szép napot! Köszönöm neked! :))

Soleil írta...

Petra, köszönöm szépen:-) Azt hiszem én is jobban járnék, ha egyszerre egyet csinálnék, akkor végre végeznék is valamivel. Minden nap hímzek vagy kötök, többnyire este 9-től 12-ig, pénteken és szombaton sokszor 2-ig is. Így aztán haladgatok:-)
A Ság hegy nagyon szép, most már többször is voltunk ott kirándulni. Kisebbik lányomnak celli a barátnője, az egyik kollágámnak meg szőlője van ott, s nagyon finom a bora.

Kész munkáim

Készülő munkáim