Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2010-11-18

Újabb kendő:-)



Móka tegnap megmutatta a zöldes moher Kiri-kezdeményét. Gyönyörű, olyan szépek a színei! Addig-addig nézegettem este, míg nem bírtam ki, s elővettem az én új kincsemet is, a lila-szürke-fehéret.  Pedig még kötőtű sem volt hozzá, mert egy Gail kendő várakozik a 6-os körtűn, ami 100 centis damilos. De ez sem akadályozott meg:-) Átraktam a Gailt egy rövidebbre - szegény már úgyis nyár óta várakozik, most már ráér -, s beleböktem az új csodába. Hogy minél gyorsabban haladjak, egy Shetland Triangle-t kezdtem el, az megy kívülről, már kötöttem párat - nekem meg még úgysincs. S nem is akartam ebből különleges csipkecsodát, mert a színátmenetek meg a moherfonal úgyis elnyomnák a mintát. Ez a minta szerintem nagyon illik hozzá. Olyan régen szerettem volna már ilyen fonalat, amiben ilyen hosszan van egy-egy szín, s most végre teljesült a vágyam! Nagyon jó kötni, s közben olyan jó ránézni ezekre a színekre, ahogy átmennek egymásba. Igazi szerelemkötés:-)))

14 megjegyzés:

Klaudia írta...

Milyen jó színei vannak! Hát ha ott vagyok szombaton, biztos én is lecsapok egy ilyen gombolyagra:)

Jutka írta...

Csodás fonal és jó a minta!

CathlenKata írta...

Szuper!

Macus írta...

Nagyon szép!

Kriszti írta...

De szép!!

Móka írta...

Nagyon -nagyon szép lesz ez a kendő Évi!
Ma voltam Katánál,mert nem lesz elég a fonalam, az utolsó 2 sorra.
Apa vett nekem még egy zöldet,én meg már nézegettem a többi színt, de egyenlőre nem tudtam választani.
(Ez a lilás is gyönyörű, és már láttam Kati Vénusz kendőjét ,ami az őszi színűből készült. És akkor még ott a kék, meg a zöld-mályva, ... Jaj nekem! )
Ja, és egy csomó gyönyörű fonal várt Katánál zsákban, a kirakodásra. Csak nem tudtam nézegetni, mert sietnem kellett Szandráért a suliba.

Soleil írta...

Lányok, köszönöm szépen:-)

Klaudia, még biztos lesz majd valami szépség Katánál, úgyhogy nem szabadulsz:-D Bár láttam, jól bespájzoltál a Müllerből is:-)

Móka,majd mutasd a Kiridet! Én most kezdtem aggódni, hogy elég lesz-e a fonalam:-) A szegélyrészt kötöm. Ezek szerint Kati meg már készen van egy Vénusszal. Remélem, majd láthatom én is élőben, az a szín is nagyon tetszett. Szegény hímzéseim meg csak várakoznak...

Móka írta...

Évi,mégis elég lett a fonal! (Még maradt is vagy 2 méter.) Kép a blogomon.

Delfike írta...

Évi már megint de szépet csinálsz! Most már nagyon-nagyon irigy vagyok ám!Gyönyörű színei vannak.Mi a fonal neve? Hátha lehet a környékünkön is kapni.
Én csak akkor mernék neki állni,ha ugyan olyan részletesen a számba rágnátok a kötését,mint a Vénusz stólának.Hiába van meg a minta a magyar nyelvű leírás nélkül nem merek próbálkozni.

Delfike írta...

Bocsi, az előző bejegyzésnél megtaláltam a fonalakat. :)

Soleil írta...

Móka, de jó! Mindjárt megyek is, nézem a kendődet. Nekem még 6 sor van hátra... Vajon elég lesz-e?

Delfike, a Shetland Triangle-mintát szívesen a szádba rágom magyarul:-))) Szerintem ez a legkönnyebb kendőminta a csipkések közül. Ha ment a Vénusz, akkor ez is menne, hidd el!

Móka írta...

Én is elkérhetem ennek a kendőnek a mintáját, szintén magyarul?
Mert csak oroszul találtam meg. :-o

Delfike írta...

Évi, hiszek neked! :)Remélem úgy lesz!
Írtam emailt!

Soleil írta...

Móka, Delfike, írtam mailt:-)

Delfike, jobbulást neked!

Kész munkáim

Készülő munkáim