Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2010-10-26

Az októberi taliról...

írok néhány szót, bár (megint) kissé - vagy nagyon megkésve:-) 

Október 9-én szombaton jöttünk össze újból Kata boltjában, Szombathelyen a Gyöngypiramisban. Ismét nagyon jó volt együtt hímezni, kötni... Bár Klaudiával meg kellett állapítanunk, hogy alig haladtunk valamit, főleg a szánk járt, nem a kezünk:-DDD Nem tudom, Jucus és Kriszti mennyit haladtak a Karácsonyi SAL-lal - mindkettő gyönyörű szép lesz. A blogjukban látni is, hogy azóta milyen sokat haladtak vele. Móka hozta most a barátnőjét is, Esztermikit, akinek csodaszép nagy hímzései vannak. Móka nagyon halad a Samanthával, tegnap a blogjában már majdnem készen mutogatta. Móka, a villámtűidből szívesen kérnék én is:-D S közben már a Baktus kendője is elkészült, olyan jó színe van. S persze ő már a JJ SAL-lal is készen van, elsőnek!

S persze ott volt, mint mindig, Ami is, most mind a két kislányát is hozta, akik filctáskát készítettek nagyon ügyesen. S jött Kati is, aki Katával együtt lelkesen tanulta Amitól a hajócsipkézés rejtelmeit. Azt hiszem, ez az a technika, amibe én már nem fogok belevágni ebben az életben:-) Számomra követhetetlen módon tekergették, csavargatták a fonalat a hajócskával. Kata első művét lehet is látni a fotók között, nagyon szuper lett szerintem így elsőre. A kék nyaklánc Ami műve, csodaszép, igazi mestermunka!

Közben az is kiderült, hogy Kati sem volt számomra ismeretlen, hiszen a Csipkés fórumról már ismerem:-) Ő nagy kötő, éppen a napokban mutatott a fórumban egy halom újabb szépséget, annyi kendőt, hogy csak ámultam!

Ahogy így rohan az idő, hamarosan már itt is lesz az újabb találkozó:-) Már nagyon várom!

A többi fotót itt nézhetitek meg, az előző taliét pedig itt.

6 megjegyzés:

Vera írta...

Gyönyörűek ezek a munkák! És ezek a találkózók!!!!!!!Mindig fájditom a szivemet!!!És ráadásul Szombathelyen!!!

Dora írta...

Jaj, de szép minden!

A kalapos kislány az Dimensions minta? Csak mert olyan ismerős, de nem tudom honnan...

A Kinkade házikó... jaj, nagy kedvencem, én is szeretnék egy hasonlót! :)))

Kriszti írta...

Hú, de jók a képek!!:-)
Évi, én sem túl sokat tudok a talin haladni, nm tudok csevegni és számolni egyszerre.:))
Remélem, tudtok jönni ti is és Klaudia is legközelebb!

Delfike írta...

Köszi Évi a beszámolót!

dviki írta...

:-))) Olyan jók lehetnek ezek a talik, a képek magukért beszélnek. :-)

Soleil írta...

Ideje már reagálnom a kommentekre, bocs a késlekedés miatt. Kicsit el vagyok megint varázsolva, talán a szünet teszi:-)
Vera, köszönöm a többiek nevében is:-)Remélem, már jól vagy, gondoltam rád a napokban. Egyszer te is igazán eljöhetnél egy talira!
Dóri, igen, Dimensions, talán Esztermiki Multis oldalán láthattad.
Kriszti, remélem, tudok jönni megint:-) Bár a feladattal még nem haladok elég jól - tudod, a Taj Mahal befejezése:-) Bár egy RR-rel végeztem, s a kötött kendő is majdnem készen van.
Delfike, Viki - azért remélem, egyszer még veletek is találkozunk újra.

Kész munkáim

Készülő munkáim