Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2007-11-14

Újabb csomag




Ma újabb csomagocskám jött! Andieehoz végre megérkezett a régen várt 25-ös vásznam, ez jött, meg egy darab fehér Hubert vászon. Ajándékot is kaptam - egy kis füzetkét nagyon szép karácsonyi ábécével:-)) Köszönöm szépen, Andiee!

Be is jelölgettem a 25-ös vásznat - persze nem bírtam ki! Ezen lesz a Josephine Wall-kép, a Spirit of Winter. Az álomképem:-) Megpróbálkozom majd én is az 1x1 szálon hímzéssel, jó apró lesz. Azt hiszem, Claudiushoz hasonlóan én is gobelinöltéssel fogom csinálni, mert nem szeretek 1 szállal hímezni. Úgy meg mehet 2-vel. Most vannak egyéb hímeznivalóim, de azért este ki akarom próbálgatni egy kicsit, hogy megy jobban, 1 szállal xszemmel vagy 2 szállal gobelinnel. Már láttam egy készülő képet az utóbbival, szerintem jól néz ki.

Az új anyag örömére végre elővettem a varrógépet is, és sikerült körben eltisztáznom 5 készülő művet is - végre! Ezt is mindig csak halogatom, ma a nagyját letudtam.

A Kiri kendő már egész nagy, már alig férnek el a szemek a körkötőtűn. Egy pár nap múlva talán kész is lesz, majd akkor mutatom.

2 megjegyzés:

Cserny Cherry Ildikó írta...

Nagyon klassz lesz! nekem is nagyon tetszik ez a kép! Mekkora lesz? hány oldal a mintája? és honnét töltötted le?

Soleil írta...

Ildi, köszönöm szépen:-) 350x436 öltés, 90 színnel. A lapok számát így fejből nem tudom. Végül is nem lesz annyira hatalmas méretre, mert a 25-ös vásznon 1x1 szálon van, tehát kb. 35x43,6 cm lesz. Ha megírod a címed egy priviben az nlc-re Soleil2 névre, akkor átküldöm neked szívesen.

Kész munkáim

Készülő munkáim