Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2014-07-25

Hofgarten - Diana Tempel

A Hofgartenbe mentünk be a hirtelen jött zivatar elől. Először minden asztalnál ültek, mire megittuk a jegeskávénkat, már mindenki elmenekült a nyitott részről:-) Fél óra múlva már nyoma sem volt az esőnek, sétálhattunk tovább.

Odaértünk a Diana Tempelhez, s az oszlopoknál leültünk megpihenni. Egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy egyre többen vannak, valami boldog várakozás érződött a gyülekező embereken. Aztán többen lecserélték a cipőjüket, jött egy férfi valami zenelejátszó eszközzel, s elkezdődött egy örömtánc. Először csak egy pár, aztán kettő, három, majd egész sokadalom táncolt. A párok állandóan cserélődtek, volt, aki mindenkivel táncolt egymás után. Akik arra jártak, megálltak nézelődni, volt, aki szintén beállt a táncolók közé, aztán továbbmentek. Nagyon jó hangulata volt az egésznek, egy hatalmas örömérzetet adott ez az összejövetel, még ha csak néztem is, ahogy ők táncoltak. Még nem mondtam, de swinget táncoltak, az ember hirtelen egy kicsit a múltban érezte magát, mintha az 1930-as évek Amerikájába csöppentünk volna.

Amikor hazamentünk, meg is néztem a neten, hogy milyen rendezvény volt ez. Az egyik tánciskola minden vasárnap délután összejön pár órás swingelésre itt a Diana Tempelben, s bárki beállhat közéjük, aki arra jár. Nagyon tetszik ez nekem!


Nincsenek megjegyzések:

Kész munkáim

Készülő munkáim