Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2011-01-13

Újabb RR-növényke készült el

A múlt heti első munkanap után sajnos ágyba kényszerültem, most keddtől szerencsére már dolgozom megint, hiszen beindult a félévi zárás, nincs idő betegeskedni:-) Igyekszem naprakész lenni a sulis dolgaimmal, mert szombaton tali Szombathelyen!!! S ezt most nem hagyhatom ki, már nagyon hiányzik:-)

Jó nagy lemaradásban vagyok sajnos az RR-kendőkkel. A gyógynövényesből készen vagyok a metélőhagymával XDóri kendőjére. Nagyon jó volt hímezni erre a Fein Flobára, én ilyen anyagot még nem is láttam. Szép ez a kis növényke, s most olyan jó volt, hogy nincsenek rajta francia csomók:-) A név...hm... az szerintem nem diszkrét, hanem egyszerűen nem látszik. De talán a kis füzetke megőrzi az utókornak, melyiket melyikünk hímezte:-)

Ezzel az RR-kendővel vettem újra a kezembe a hímzőtűt hosszabb kihagyás után. Dóri, fogadd tőlem olyan szeretettel, amilyennel hímeztem neked:-)

S hogy ne törjön meg a lendületem, már Vikiét is elkezdtem. Elméletileg 2 napom van rá, hogy elkészüljek határidőre. Hát... az tuti nem fog menni, de majd nagyon igyekszem azért. Közben azért bökögetem a kannás kendőket is, abból is 2 van nálam.

8 megjegyzés:

Magdi írta...

Ez olyan szép, hogy egyszer én is elkészítem!
A szombati taliról sok-sok fotót kérünk!

Soleil írta...

Magdi, én is imádom ezt a mintát, nem győzök betelni vele még mindig:-)
Majd fotózok, biztos sok-sok szépséget csináltak megint a lányok!

Dóra írta...

Itt is köszi Évi!
Minden jót a szombathooz, hátha még több hímzős kedvet hoz Neked is!

Delfike írta...

De jó,hogy eltudsz menni! A hímzés pedig gyönyörű!

Aranyalma írta...

De sajnálom, hogy ezt nem láttam, ez igazi csoda!
Jó volt találkozni és tényleg fenn vagy nálam... :)))
Szép maradék hétvégét!
Nem találom a Picasa albumot, csak én vagyok ilyen vaksi? :(((

Soleil írta...

Dóri, nagyon szívesen:-) Nagyon jó volt a tali, már alig várom a holnapot, hogy újra hímezhessek! S talán végre a mailt is megírom neked...

Delfike, köszönöm szépen. Olyan jó, hogy végre hírt adsz magadról! Már hiányoztál, nagyon régen nem jelentkeztél a blogodon.

Aranyalma, örülök én is, hogy élőben is találkozhattunk:-) Az RR-kendőt hamarosan vihetem majd mutatni, ha minden igaz, már majdnem készen van az enyém. Már úgy izgulok, hogy újból láthassam:-)
A Picasa-albumot meg linkelem majd holnap, amikor írok a taliról, és felteszem a képeket.

Névtelen írta...

Szia, Soleil!

Elnézést, hogy megzavarunk. Az NLC Keresztszemes fórumozóinak egyike vagyok. Szeretnénk csinálni egy RR-t, az egyik lánynak nagyon megtetszett ez a gyógynövényes, azonban, a mintája nyomtatva olvashatatlan.
Megoldhatnánk, hogy csere alapon megoszd velünk?

Nagyon megköszönnénk.
Gyöngyvirág

Soleil írta...

Szia Gyöngyvirág:-) Ismerem a neved az nlc-ről, időnként olvaslak benneteket. Régi nlc-s vagyok, de már 1000 éve nem léptem be rendesen. Ezért újra kellett ma regisztrálnom, de még nem tudok hozzászólni. Így itt írom, hogy szívesen elküldöm neked a mintát. Priviben küldd el az emailcímed, az nlc-n is Soleil vagyok.

Kész munkáim

Készülő munkáim