Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2010-09-13

Szombathelyi tali szombaton - szeptember 11-én

















Jövök én is a beszámolómmal - talán most nem lesz olyan nagy a fáziskésésem:-D

Már régóta tervezgettem, hogy én is elnézek erre a szombathelyi közös tevékenykedésre. Mindig úgy irigykedtem - persze jó értelemben:-) -, amikor olvastam a beszámolókat. Aztán, hogy Klaudia is elment rá múltkor, gondoltam, most már mindenképpen elmegyek én is! S milyen jól tettem! Nagyon aranyos, kedves embereket ismertem meg megint személyesen is. Kata boltocskájában gyűltünk össze - hogy ott mennyi-mennyi szépség van!! Amit már réges-rég ismerem a netről, Klaudiát jó ideje már személyesen is, Jucust, Krisztit a blogjukból. Aztán rájöttem - persze csak itthon már:-D -, hogy Mókát is 1000 éve ismerem virtuálisan, még 2007-ben vettem fel a blogfalamra. Már a talin is derengett, hogy ezeket a csodás hímzéseket épp ilyen sorrendben már láttam valahol:-)

A mutogatás után mindenki dolgozgatott egy kicsit azon a munkán, amit hozott. Kriszti, Jucus és Klaudia keresztszemeztek, Móka hófehér angyalokat horgolt a karácsonyfára, Ami báránykát horgolt, a kislánya egy aranyos kutyás gobelint hímzett - nagyon szépen! -, közben Kata meg csak fűzte sorban a gyöngyöket - szebbnél szebb dolgok kerültek ki a keze alól. Közben még jött Enikő is, neki nincs (még) blogja, ő háziáldást hímzett. Én is vittem kötnivalót, egy újabb Gailt kezdtem el, de aztán nem került sor kötésre. A nagy zöld Orgonaleveles stólát bontani vittem - valamiért nem tetszett, ez a zöld uruguay-i más akar lenni:-D Bár a Lányok szerint vétek lebontani, ha már ennyit dolgoztam vele, már nem volt visszaút, a kötőtűt már itthon kihúztam belőle. Viszont így jókedvűen, jót beszélgetve bonthattam le - így most újra gombócként várja a hozzáillő mintát.

A többiek már írtak arról, hogy ki mit hozott magával mutogatni, nálam már csak a képek beszéljenek erről.

Nagyon jó volt ez a délután, Lányok:-))) Remélem, el tudok jönni máskor is közétek! Örülök, hogy személyesen is megismerkedhettünk. S annak is, hogy egy kis inspirációt is adhattam:-) - Kriszti már köt egy Baktust, s már Móka is fontolgatja a kötést. S engem is újra fellelkesítettetek - újra előkerülnek a hímzéseim - folytatom a Pink Rose-t is:-D

Katának még egyszer köszönet a lehetőségért, Krisztinek, Mókának a finom sütikért, Jucusnak az almafröccsért:-) Jó volt veletek, Lányok!

S persze köszönet Karesznak is, aki elvitt a talira, s képes volt hosszú órákat várni rám:-D


9 megjegyzés:

Kriszti írta...

Igen, a párod nagyon kedves volt, hogy türelmesen kivárta, amíg mindent megbeszélünk, megmutatunk, lefényképezünk, bökünk, kötünk, bontunk...:-))

xJuDesign írta...

De jó képek!!!! Szuper délután volt:-) Köszönet Karesznak a türelméért, Katának a helyszín biztosításáért, és Mindannyiótoknak a jó társaságért!!!! Puszi

Dóra írta...

De jó, hogy elmentél! Kell is az inspiráció, hogy haladjon az a sok-sok megkezdett keresztszemes, de főképp a Pink Rose!

Remélem a héten eljutok egy hosszabb levélig!

Soleil írta...

Kriszti, Jucus, remélem, lesz folytatás is:-)))
Dóri, inspiráció most jött elég, már csak idő kéne valahonnan. Várom a hosszabb levelet... Bár gondolom, neked is jó sűrű napjaid vannak a 4 gyerkőccel:-)

xJuDesign írta...

Soliel, biztos lehetsz benne, hogy lesz folyatás!!! Klaudia 2 hetente ér csak rá, így ahhoz (is) igazítjuk az időpontokat. Mindenképpen közzéteszem a blogon, hogy mikor van összejövetel!
Puszi!

Unknown írta...

Gyönyörű képek. Igazi mestermunkákat mutatnak. Gratulálok hozzájuk. Privátban megkereshetnélek.dios.katalin@gmail.com címenvagyok elérhető

Dora írta...

Nagyon hangulatos!
És mennyi szépség!
Nekem is kéne egy kis lökés, mostanában nem nagyon hímzek. Pedig hiányzik, csak fáradt vagyok hozzá...

Soleil írta...

Jucus, mindenképpen jövök majd néha. 2-hetente biztos nem, azért a 150 km oda-vissza kicsit sok:-D De havonta majd megpróbálok jönni.
Katalin, írtam neked mailt, várom a jelentkezésed. A többiek nevében is köszönöm a dicsérő szavakat:-)
HubbubDóri, pedig te mennyit hímeztél régebben, mostanában meg alig mutogatsz. Azért biztos készülgetnek a te szépségeid is. A másik blogodon olvasom ám mindig, mi van veled, veletek. Hímezni meg még bőven lesz időd később is:-D

xJuDesign írta...

Szia Soleil!
Beszéltem a Katával is, és arra a döntésre jutottunk, hogy valóban, ezek a nagy talik elég, ha havonta egyszer vannak. A blogra ki fogom írni, hogy pontosan mikor is. Teljesen megértem, hogy sok a 150km, nekem is az lenne.
Puszillak

Kész munkáim

Készülő munkáim