Hideg túrótorta
50 dkg túró, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 5 dl tej, 4 tojássárgája, 1 cs zselatin, 1 cs gyümölcskocsonya, gyümölcs
A zselatint a tejben jól felmelegítjük. Míg langyosra kihűl, addig a túrót, a vajat, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot eldolgozzuk, majd a langyos zselatinhoz adjuk. A masszát tortaformába simítjuk. Amikor megszilárdult, gyümölccsel díszítjük, és gyümölcskocsonyából készített zselét öntünk a tetejére. Mirelit gyümölcs is jó hozzá, pl. málna, ribizli, feketeribizli.
Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése