Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2010-03-29

(Kétfejű) Sárkánytalálkozó Sopronban - 2010. márc. 27.
















Szombaton nagyon-nagyon jó napom volt!!! Elvileg akkor lett volna a sorban a 7. Sárkánytalálkozó, ami különböző okok miatt aztán a nyolcból kétfejűvé sikeredett. Szerencsére én voltam az egyik feje:-DDD, így aztán elmondhatom, hogy Klaudiánál egy igazán szuper délutánt tölthettem.
Megbeszéltük a világ nagy dolgait:-D, aztán persze megmutogattuk, ki mivel hogyan haladt - nem haladt az elmúlt időszakban. Nálam még mindig favorit a tündérkéje, ami csodaszép! A másik gyönyörűség, a Lanarte-Samantha, amit remélem újból elővesz és folytatja a hímzését. Megcsodáltam a fonalkészletét is (persze csak egy részét:-D), s azt a zongorakesztyűt is, ami még a párjára vár. Én ilyet tuti nem tudnék kötni!

Aztán elmentünk Klaudia új munkahelyére, a csokoládéműhelybe. Hmmm, nyaminyami.... hát valami csodákat láttam (s picit azért kóstoltam is)! Nagyon szuper hely, s biztos nagyon jó munkahely is, tágas, barátságos, világos, nem utolsósorban nyugis. S körben látni közben az egész várost, nagyon klassz! S ott a sok finomság... még jó, hogy én ettől távol vagyok:-D De azért most ettünk Karesszal egy kis sütit. S én ittam egy fincsi teát is, Pina Coladat, nagyon ízlett! Klaudia, még egyszer köszönöm a szép napot:-D

Vittem ám ajándékot is magammal, egy csipkeszélű kendőt kötöttem Klaudiának. Szerintem nagyon jól áll neki:-D A színét nehéz visszaadni, egyik kép sem mutatja a valódi színt, valahol a sárga és a halványnarancs között.

A többi kép itt megtalálható.

Csak úgy

Jól elmaradtam megint, már nem is kell mondanom, úgyis tudja mindenki:-D Az örökös fáziskésés...
Most legalább komoly indokom is van rá, miért is nem írok (tartozom még díjak megköszönésével, volt kirándulás s egyéb dolgok...) A gépecském rakoncátlankodik egy ideje, képeket egyáltalán nem engedett felrakni a blogba, sokszor a bejegyzéssel is alig boldogult. Még jó, hogy emaileket tudok írni:-D
Aztán tegnap úgy döntött, hogy a rajta levő fájlokat nem is akarja látni:-( Most nagy mentési műveletben vagyok... nem ártana végre összerendezni a dolgaimat.
De hogy a blogom is haladjon valamicskét, így egy másik gépről azért próbálok feltenni valamit.

2010-03-05

A másik boldog nap






















S eljött ez a nap is, amikor a kisebbik lányunkat ünnepeljük. 26 éves lett a mi Brigink! Újra kerestem néhány régi s új képet... Közben előjöttek a régi emlékek... amikor picik, majd kicsik voltak, a kirándulások, nyaralások... Jó emlékezni a szép dolgokra, de mégis furcsa, hogy így elsuhantak az évek, egy szempillantás alatt.

Boldog születésnapot neked innen is, Brigi:-D

2010-03-04

Gyógynövényes RR - CarolAnna kendője








Ezzel az RR-rel is csúsztam most:-( Eléggé zavart, hogy két részletben lehetett nézni a mintát, éppen félbevágva a bergamottot, így sokkal lassabban ment a hímzés, mint máskor szokott. Az anyag jó volt pedig, szerettem hímezni rá. A képeken nem igazán látszik, de érdekes halványzöldes márványos színe van, nagyon jól néz ki. A franciacsomók most is játszottak velem egy kicsit, de aztán csak kifogtam rajtuk:-D

Most bele kell húznom, jön Miának a kamilla, még egy hetem van rá. Szombaton gyorsan letudom a továbbképzést, s már bököm is bele a tűmet este!

Teáskannás RR - HubbubDóri kendője





Jó későn lettem készen ezzel a mintával, pedig olyan jó volt hímezni ezt a rózsás kannát. Igaz, kicsit később is kaptam meg, de sajnos én is csúsztam vele eleget. A lényeg, hogy készen van, s már el is indult soron kívül XDórihoz. Remélem, holnap már nála lesz.
Nagyon kiváncsi vagyok, milyen lesz majd ez a kendő függöny korában, biztosan jól mutat majd a konyhában.

Újra itt

Már megint hosszabb időre elnémult a blogom. Kissé elvesztem mostanában a munka bugyraiban:-D A suli nagyon lefárasztott az utóbbi időszakban, ráadásul a tanórákat mindenféle továbbképzésekkel színesítik... Most már a harmadik hétvégém fog ilyesmivel eltelni. Csütörtök - péntek - szombat. Szuper érzés 5-6 pihentető tanítási óra után még estig együtt ülni ismeretlen tanárkollégákkal, s mindenféle kooperatív módszerekkel ügyeskedni, agyat törni, prezentálni stb. S mindezt még szombaton is, a terv szerint reggeltől estig. Még tetszene is a dolog, ha nem fáradtan, lestrapált aggyal kellene csinálni...
Itt a blogban meg nagy lemaradásban vagyok mindennel. Nem írtam a díjról, amit kedves blogtársaktól kaptam, már rég nem mutattam hímzést, kötést. Akkor most kezdem is két RR-rel:-)

Kész munkáim

Készülő munkáim