Kézimunkáimról - keresztszemes hímzés, kötés; a könyvekről, amelyeket olvasok; macsekokról s mindenféle egyéb dologról, ami érdekel. S ahogy egyre jobban leszek, remélem, minél több kirándulásról is beszámolhatok.

---------------------------------------------------------------------------------------------


2007-11-19

HAED és Kiri




El is kezdtem természetesen a Spirit of Wintert, végül is már vagy fél éve készültem rá. Félöltésekkel hímzem 2 szállal, jó lesz. Nagyon szuper ez a 25-ös vászon, olyan könnyű rá hímezni így 1x1 szálon is! A 32-es Huberten, de még a panamán is majd kifolyt a szemem, amikor kipróbáltam. Most aztán begyűjtöttem magamnak 30 évre való hímeznivalót legalább:-)

Ma megnéztem A mások élete című filmet. A régi NDK besúgós rendszeréről szólt, nagyon nyomasztó volt végig, de nagyon jó film. Közben kötögettem a Kiri kendőt, hát most már olyan széles, hogy mindössze 8 sort sikerült alkotnom ma hozzá. Igaza volt Évinek, hogy csak az eleje olyan haladós:-) Lassan most már elég nagy lesz. Elő is vettem az én kendőmet, amibe itthon burkolózom, ha fázom. Még anyu horgolta kb. 30 éve, mutatom is, nagyon szeretem. Ekkorára akarom Brigi Kirijét is.

2007-11-14

Újabb csomag




Ma újabb csomagocskám jött! Andieehoz végre megérkezett a régen várt 25-ös vásznam, ez jött, meg egy darab fehér Hubert vászon. Ajándékot is kaptam - egy kis füzetkét nagyon szép karácsonyi ábécével:-)) Köszönöm szépen, Andiee!

Be is jelölgettem a 25-ös vásznat - persze nem bírtam ki! Ezen lesz a Josephine Wall-kép, a Spirit of Winter. Az álomképem:-) Megpróbálkozom majd én is az 1x1 szálon hímzéssel, jó apró lesz. Azt hiszem, Claudiushoz hasonlóan én is gobelinöltéssel fogom csinálni, mert nem szeretek 1 szállal hímezni. Úgy meg mehet 2-vel. Most vannak egyéb hímeznivalóim, de azért este ki akarom próbálgatni egy kicsit, hogy megy jobban, 1 szállal xszemmel vagy 2 szállal gobelinnel. Már láttam egy készülő képet az utóbbival, szerintem jól néz ki.

Az új anyag örömére végre elővettem a varrógépet is, és sikerült körben eltisztáznom 5 készülő művet is - végre! Ezt is mindig csak halogatom, ma a nagyját letudtam.

A Kiri kendő már egész nagy, már alig férnek el a szemek a körkötőtűn. Egy pár nap múlva talán kész is lesz, majd akkor mutatom.

2007-11-08

Harmóniakártya


Tegnap beregisztráltam a HarmoNetre. Naponta kapok egy ún. Harmóniakártyát, amely úgymond meghatározza a napomat. Gondolom, teljesen véletlenszerű, de azért el lehet rajta elmélkedni. A mai kártyám:

A mai napodat Szilárdság hatja át.

Folyó - A víz mozgásban van. Jelképezi az érzelmeket, a valahová tartozást. Aki a folyóban van, vagy megpróbál ellenszegülni, vagy úszik az árral. Medre az önuralom jelképe. Ha a folyó árad, az lelkünk háborgását jelzi, az elvesztett önuralom újra megtalálására figyelmeztet. A piszkos víz a lelki, mentális zavarok, nagymértékű elfojtásának jelképe, míg a folyópart az új életszakaszt jelenti. A folyó azt jelzi számodra, hogy mások érzelmeire tekintettel kell lenned! ( A fotón a Duna, mágikus folyónk)

2007-11-07

Megjött a csomagocskám!




Tegnap megjött a csomag, amit még pénteken rendeltem meg. Gyorsak voltak, mint mindig! Néhány kötőfonal kék árnyalatokban, Venus fonalak az elfogyottakból meg új tervekhez, s DMC multicolor a Casa Mia naptárhoz. Vettem 10 db-ot, egyelőre elég lesz, bár még csak a májusi hónapot fejezem be rajta. Ha kész, majd mutatom.

A héten bökögettem a Pink Rose-t meg a Casa Miát, de inkább kötöttem. Befejeztem Karesznak a pulóvert, még össze kell varrni. Azt nagyon nem szeretem:-((( Más is van így vele vajon? Én megkötök bármit, sokszor egy-két nap alatt, aztán meg nem varrom össze. Még mindig van 1-2 pulcsim, ami már réges-rég kész lenne, de összevarrás helyett elsüllyesztettem a szekrény mélyére. Ígérem, a hétvégén összevarom az új pulcsit.

Tegnap este 7-kor nem bírtam ki, s belekezdtem egy új Kiri kendőbe. Az enyém, a mogyorószínű, az ráér, most Briginek csinálok egyet a kék fonalakból. Egy jó meleg, nagy kendőt, amibe jó lesz beleburkolózni a téli estéken. Elég jól haladtam vele, 5-ös tűvel kötöm.

Kész munkáim

Készülő munkáim